Διαδραστικά παιδικά εργαστήρια για τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τι είναι ατμοσφαιρική ρύπανση; Τι την προκαλεί; Τι είναι η ηχορύπανση; Πώς δημιουργείται και τι μπορούμε να κάνουμε για τη μείωση της;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στη διάρκεια των 39 δίωρων παιδικών εργαστηρίων – workshop, με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση και το θόρυβο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 22/2/22 έως τις 28/3/22 σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τα εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση Οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στην Περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης».

Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν μαθητές της 5ης και 6ης δημοτικού. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα φαινόμενα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, μέσα από παρουσιάσεις, διασκεδαστικά παιχνίδια και πειράματα, καταλλήλως σχεδιασμένα για παιδιά από ειδικούς. Μέσω των εργαστηρίων αυτών τα παιδιά θα ενημερωθούν για τους κινδύνους που προκύπτουν από τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και σχετικά με τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Σκοπός της πράξης/δράσης είναι, μέσω των εργαστηρίων, να πραγματοποιηθεί μία ουσιαστική ενημέρωση και άμεση ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα περιβάλλοντος που απασχολούν ιδιαίτερα την περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *