Ημερίδα “Προσέχουμε την πόλη μας, φροντίζουμε το περιβάλλον μας”

Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης» ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Προσέχουμε την πόλη μας, φροντίζουμε το περιβάλλον μας», στις 17 Μαρτίου 2022, στο Grand Hotel Palace, στις 10:00 π.μ.

Στόχος της ημερίδας είναι η διάχυση και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων όλων των προηγούμενων δράσεων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, τόσο των περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν τη Δυτική Θεσσαλονίκη, όσο και των αποτελεσμάτων από τα πεπραγμένα των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Σημαντικοί εισηγητές, καθηγητές και ερευνητές θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν θέματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η διαχείριση των παράκτιων αστικών μετώπων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το σύνολο των δράσεων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών. Ανάμεσα στις δράσεις αυτές ήταν η δημιουργία 3 εργαστηρίων – workshop για το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νήσου, η διοργάνωση ημερίδας με θέμα τις αστικές αναπλάσεις και την αναζωογόνηση των υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων. Άλλη μία δράση που είναι ακόμα σε εξέλιξη, είναι η διοργάνωση παιδικών εργαστηρίων για την ενημέρωση παιδιών δημοτικού, σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και το θόρυβο.
Δεν θα μπορούσε να λείπει η δημιουργία ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού οδηγού και διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις επιπτώσεις της, το θόρυβο και τις επιπτώσεις του, αλλά και το αστικό περιβάλλον, τη θερμική άνεση και το φαινόμενο της αστικής θερμικής νήσου.

Σας περιμένουμε!

 Ώρα έναρξης: 10:00

Τόπος διεξαγωγής ημερίδας: Grand Hotel Palace

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Παρακολουθείστε την Ημερίδα διαδικτυακά εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *